Workshop Passion

Na het succes van 2012 en 2013 ging er in februari 2014 weer een cursus Luisteren naar de Matthäus Passion van start! In drie ochtenden kregen de cursisten uitleg over dit oratorium van J. S. Bach, om af te sluiten met de uitvoering in de Dominicanenkerk te Zwolle.

Ieder jaar is in de periode voor Goede Vrijdag de Matthäus Passion op veel plaatsen te horen. Een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach en een van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Het behoort tot de machtigste en meest ontroerende uitingen van Christus’ lijdensverhaal. Vanaf de eerste noten tot het adembenemende slotkoor heeft Bach, door het spelen met getallen en harmonisaties, de complete partituur geladen met talrijke subtiele symbolische verwijzingen naar de woorden van het evangelie van Mattheüs.

Cursus Luisteren naar de Matthäus Passion

De cursussen in 2012, 2013 en 2014 waren een succes, zo bleek o.a. uit het aantal aanmeldingen en een evaluerend vragenlijstje onder de cursisten. Vandaar dat ook in 2019 weer een cursus Luisteren naar de Matthaüs Passion wordt verzorgd!

In drie ochtenden (of avonden) luisterde Evert met de cursisten naar de muziek en gaf hij uitleg over de Matthäus Passion. Aan de orde kwamen o.a. de opbouw van het stuk, de relatie tussen muziek en tekst, uitvoeringsmanieren, de symboliek, de werkwijze van Bach en de tijd waarin het gecomponeerd is.

De cursus is in de vierde week besloten met een gezamenlijk bezoek aan de Matthäus Passion in de Domincanenkerk te Zwolle, uitgevoerd door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands o.l.v. dirigent Pieter Jan Leusink. Cursisten hebben een gereserveerde, goede (VIP-)plaats in de kerk.

Organisatie

Cursusonderdeel: Datum & Tijdstip: Locatie: Prijs:
Cursusochtend 1 Woensdag 1, 10 – 12 uur Hotel Wesseling
Brink 26
7991 CH Dwingeloo
€98,-*
Cursusochtend 2 Woensdag 2, 10 – 12 uur
Cursusochtend 3 Woensdag 3, 10 – 12 uur
Uitvoering Woensdag 4, 19.00 uur Dominicanenkerk Zwolle
Data voor 2019 volgen
*   Prijs was inclusief koffie, cursusmateriaal (o.a. tekstboek) en entreekaart voor gereserveerde
zitplaats in de Dominicanenkerk!

 

Foto & Video

Foto- en videoimpressies van optredens en workshops vindt u hier!

Agenda

Bekijk de agenda met alle info over wanneer, wat en waar!

Contact

  • Evert van Loon
  • Tolweg 18, 7911 TC Dwingeloo
  • Tel: 0521-592297
  • E-mail: info@evertvanloon.nl