Jazz-workshops

Muziekillustratie

Een dag jazzmuziek maken, improviseren en samenspelen onder het motto ‘Improviseren kun je leren’. Genieten, kennis opdoen en vaardigheden leren o.l.v. twee ervaren jazzmuzikanten/docenten!

“Muziek is niet alleen toonladders spelen en foutloos noten reproduceren. Muziek is in essentie vrijheid, genieten, jezelf vergeten. Muziek is een lichtvoetige ontdekkingsreis.”

Improvisatie kan worden beschouwd als een vorm van instant composing. Het is een persoonlijke muzikale ontdekkingsreis waarbij het draait om: wat kan ik, welke stof beheers ik en durf ik daarmee te stoeien. Improvisatie wordt dan een speeltuin in plaats van een struikelblok.

De workshop

In de workshop gaan we het muzikale palet uitbreiden. Je wordt gestimuleerd om nieuwe wegen in te slaan, je vrij te maken van eventuele belemmerende opvattingen en met de nieuwe mogelijkheden te spelen. Dit is een ongelofelijke verrijking voor je spel. De workshop is een veilige omgeving om dit te oefenen.

In deze cursus zal aan de hand van muziekstukken ook uitleg gegeven worden over akkoorden, structuren en toonladders. Deze theoretische kennis gaan we onmiddellijk in de praktijk toepassen. Niveauverschil tussen de deelnemers vormt geen probleem; een ieder wordt op zijn/haar individuele kwaliteiten aangesproken en kan in eigen tempo met alle aspecten van het improviseren kennis maken.

Je hoeft alleen maar je instrument mee te nemen en te genieten. Overigens staat de workshop open voor elk instrument.

Begeleiding

De leiding is in handen van: Erik Werkema (pianist, muziekdocent en studio producer) en Evert van Loon (saxofonist en muziekdocent). Beide muzikanten hebben veel ervaring met geïmproviseerde muziek m.n. jazzmuziek.

Datum, locatie & prijs

De workshops beginnen om 10.00 uur en eindigen om ongeveer 17.30 uur. In totaal krijg je 5 tot 6 uur ‘les’, we sluiten af met een kleine presentatie.

Wanneer? Waar? Tarief
Datum volgt Locatie volgt € 69,-, incl:
– bladmuziek/lesmateriaal
– lunch en koffie/thee

Heeft u interesse?

Verdere informatie en/of opgave:

Evert van Loon Erik Werkema
Tel/App 0521 – 592297 of 06 – 39767655 06 – 24721787
E-mail info@evertvanloon.nl erikwerkema@icloud.com

Foto & Video

Foto- en videoimpressies van optredens en workshops vindt u hier!

Agenda

Bekijk de agenda met alle info over wanneer, wat en waar!

Contact

  • Evert van Loon
  • Tolweg 18, 7911 TC Dwingeloo
  • Tel: 0521-592297
  • E-mail: info@evertvanloon.nl