Sax-o-four

Sax-o-four

Sax-o-four

Sax-o-four is een kwartet van 4 saxen: een sopraan, een alt, een tenor en een bariton. Het hele pallet van toonhoogten dus. Zowel de donkere en markante klank van de bariton, als de hoge stralende sound van de sopraan. Daartussenin zitten de zeer expressieve leden van de saxofoonfamilie: de ronde, sterke tenor en de lyrische alt.

Gelegenheden

In de kerk met volledige concerten of als intermezzo bij kooroptredens. Op recepties van bruiloften, jubilea en andere feesten. In cafés en op terrassen. Voor ouderen in verzorgingscentra, voor Radio Drenthe in het kerstprogramma, maar ook voor een uitvaartdienst.
Wij hebben ruime ervaring en weten altijd een passend arrangement te vinden en creeëren. Voor jong en/of oud.

Repertoire

Sax-o-four heeft een groot en gevarieerd repertoire. Zo spelen we bewerkingen van klassieke muziek (van renaissance tot moderne), maar ook folk en vooral jazz (m.n. swing, latin en jazzrock). Er is zelfs een programma voor ouderen met bewerkingen van Nederlandstalige liederen.
We spelen bestaande arrangementen, maar vaak maken we ook zelf arrangementen voor speciale gelegenheden. Want we hebben de luxe dat we binnen de groep beschikken over twee arrangeurs/componisten. Zo hebben we een compleet eigen repertorie voor de kersttijd.
We begeleiden ook individuele zangers en koren, waarvoor we de bewerkingen eveneens zelf maken.

Een greep uit het repertoire:

 • Klassieke muziek: Rennaisance (bijv. Tedecha), Barok (bijv. Badinerie), Romantiek (bijv. Hirtenlied), Modernen (bijv. Morasvke tance 1)….
 • Jazzmuziek: Crazy Rhythm, Oh Lady be Good, Ragtime Suite, Yardbird Suite ….
 • Volksmuziek: La Coruna, Ole Guapa, Oviedo, Nkosi Sikalela, iAfrica ….
 • Popmuziek: Groovy kind of love, Time after Time, Wonderful life, Funky groove….
 • Muziek voor ouderen: Het kleinste, Op de grote stille heide, Meimorgen, Mens durf te leven….

Nog even voorstellen

 • Sopraan sax: Evert van Loon.
 • Bariton sax: Harm Dethmers. Harm heeft zijn hele leven al muziek gemaakt op diverse instrumenten. In allerlei formaties treedt hij op, van een groot brass orkest tot een intiemere small bigband. Daarin speelt Harm alt en tenorsax, maar in het kwartet de bariton. Ook maakt hij arrangementen voor onze bezetting.
 • Alt sax: Roel Bruins. Roel begon op 6-jarige leeftijd al met piano- en accordeonlessen. Later breidde zij dit uit met een saxofoonopleiding. Zij speelt in diverse orkesten en ensembles op bariton en altsax en begeleidt ook regelmatig nog op piano.
 • Tenor sax: Bert Blaauw. Bert speelt al saxofoon vanaf de lagere school. Na de beginselen geleerd te hebben op de sopraansax, heeft hij bij de plaatselijke fanfare zowel op alt, tenor als op baritonsax zijn partijen meegeblazen. Op  dit moment is hij actief in verschillende orkesten en bespeelt daar de tenorsax en bariton.

Boeken?

Ben je overtuigd of wil je nog wat meer informatie over ons en over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op.
E-mail: kwartet@evertvanloon.nl
Telefoon: 0521-592297

Foto & Video

Foto- en videoimpressies van optredens en workshops vindt u hier!

Agenda

Bekijk de agenda met alle info over wanneer, wat en waar!

Contact

 • Evert van Loon
 • Tolweg 18, 7911 TC Dwingeloo
 • Tel: 0521-592297
 • E-mail: info@evertvanloon.nl