Free Concert 2018

Evert & Friends

Zondag 22 juli 2018

FREE CONCERT in Geeuwenbrug

Evert van Loon treedt op met maar liefst 3 verschillende formaties. Met dit middagconcert wil hij de crowdfunding ondersteunen voor Adisa, een jonge vrouw uit Srebrenica die een jaar lang in Leiden wil studeren.

Wat gaat er gebeuren?

Muziekillustratie

Evert geeft een concert met drie muziek ensembles/groepen waarin hij speelt:

 • Met harpiste Mona Moog (licht klassiek, easy listening)
 • Met saxofoonkwintet Opus 5 (van klassiek tot jazz, van salon tot Argentijnse tango en alles wat er tussenin zit)
 • En tenslotte wordt het swingen en zweten met WestendJ (jazz-rock, salsa, funk)

Waarom?

 • Omdat Evert 22 juli jarig is en 70 wordt.
 • Omdat het al heel lang een wens van hem is om samen met veel muzikale vrienden op te treden.
 • Omdat zijn “oude” vriend Antoine van Schaik uit Winschoten – de ‘rozenmeester van Srebrenica’- op 22 juli ook 70 jaar wordt.
 • Omdat deze twee bijna-zeventigjarige mannen samen hun schouders er onder willen zetten om met dit concert en op deze middag geld in te zamelen voor Adisa – een jonge Bosnische vrouw en voormalig tolk van Alok- die voor een jaar een onderzoeksplaats aan de Universiteit van Leiden heeft aangeboden gekregen.*
 • En omdat alle muzikale vrienden direct en van harte aan dit concert en goede doel wilden meewerken.

Wanneer?

Zondag 22 juli 2018 van 14.00 tot 17.30 uur

Waar?

In De Gowe (dorpshuis van Geeuwenbrug)

Entree

Gratis! Iedereen is van HARTE WELKOM, een gift voor de studie van Adisa* wordt op prijs gesteld! Consumpties zijn voor eigen rekening. Houd er rekening mee dat je niet kunt pinnen in de Gowe. Voel je vrij om anderen uit te nodigen.

Heb je interesse?

Het bestuur van De Gowe wil i.v.m. vrijwilligers, catering en grootte van de zaal (ca 100 mensen vol = vol) graag voor half juni weten hoeveel bezoekers er ongeveer komen.

Je kunt je aanmelden bij Annemiek Asma: annemiek.asma@planet.nl.

Programma

 • 13.30 – 14.00 uur – Inloop & Koffie
 • 14.00 – 14.30 uur – Evert van Loon & Harpiste Mona Moog
 • 15.00 – 15.30 uur – Opus5
 • 16.00 – 17.00 uur – WestEndJ

* Wie is Adisa?

AdisaAdisa komt uit Srebrenica. Na de oorlog hebben Adisa en haar familie keihard gewerkt om weer overeind te krabbelen. Adisa werd een van de beste leerlingen op het gymnasium van Srebrenica en kon met hulp van een Nederlands/Belgische stichting chemie studeren in Tuzla waar zij cum laude geslaagd is. Helaas is er geen werk en toekomst voor haar in Bosnië op dit moment.

Maar…..zij heeft de kans gekregen om vanaf september 2018 een jaar ‘guestresearcher’ te zijn bij professor Young Choi van de universiteit Leiden waar zij onderzoek mag doen naar biologische gewasbescherming. Voor haar een unieke gelegenheid om haar blik te verruimen en een stap voorwaarts te zetten. Niet alleen een fantastische kans en een droom die uitkomt voor Adisa, ook voor haar moeder en tientallen andere vrouwen in Potočari die deelnemen aan een ecologisch bloemen/medicinale kruiden project is het een stimulans. Zij bewerken het land en kunnen deze kennis goed toepassen om hun biologische gewassen gezond te houden en een ecokeurmerk te verkrijgen.

Een jaar onderzoek doen in Leiden kost geld. Met deze middag willen Evert&Friends&Antoine een bijdrage leveren aan de stichting Buducnost om de benodigde €6600 (garantiebedrag om verblijfsvergunning te krijgen) bijeen te brengen.

Alok was een van de initiatiefnemers van het ‘Bloemenproject’ in Srebrenica/Potočari en zij was daar vaak, ook samen met Evert. Daar leerden ze ook Antoine ‘de rozenmeester’ kennen. Adisa was meestal hun tolk en zij waren toen al onder de indruk van haar doorzettingsvermogen, intelligentie en vriendelijkheid.

Antoine zal tussen de muzikale optredens een korte presentatie geven over het ecologische bloemenproject.

Doneren?

In de zaal zal een collecte bus staan. Kun je niet komen en wil je toch wat geven dan kun je je donatie overmaken naar stichting Buducnost-Toekomst vzw:
Bank: IBAN: be52001651746009 met vermelding ‘Adisa’

Buducnost is gevestigd in Overijse, Belgie
Doelstelling van Buducnost: Kinderen in Bosnia-Herzegovina helpen om aan hun toekomst te werken.

 

Foto & Video

Foto- en videoimpressies van optredens en workshops vindt u hier!

Agenda

Bekijk de agenda met alle info over wanneer, wat en waar!

Contact

 • Evert van Loon
 • Tolweg 18, 7911 TC Dwingeloo
 • Tel: 0521-592297
 • E-mail: info@evertvanloon.nl